A home in Sharon, CT gets the Christine & Wanda Treatment!

It’s a been awhile since we’ve done a make-over story so we think you’ll all enjoy this recent transformation by landscape designer, Christine Krause, and home stylist, Wanda Furman.  Congratulations, ladies…another job well done!  — Joan

Bringing the Outside In
(Christine Krauss)

This past spring Wanda and I had a wonderful opportunity to collaborate on transforming the front entry of a client’s weekend home in Sharon, CT.

Before

Before

The client desired a more open, functional front entrance to the house that also had a closer connection to the outdoors.  We both agreed that removing the shutters and reorienting the walkway was a critical improvement toward the goal of updating the house.

From Wanda:

The house had been white with black shutters and our client wanted to paint the house a new color. We came down to two colors they were deciding between: Edgecomb Gray and Revere Pewter, both Benjamin Moore paint colors. In the end we chose Revere Pewter. Because our client wanted some definition, everything except the  trim on the windows was painted Revere Pewter. The painting was finished before we began landscaping.

I also suggested replacing the sliding doors in the breezeway because they felt dated. I thought farmhouse doors would give a cleaner, more modern look and the clients agreed. We also took the floor out of the breezeway and replaced it with new slates tiles, laid in a brick-style pattern.  The farmhouse doors made a big difference; they really updated everything.

While Wanda focused on the paint colors and new doors, I drew up a plan for the new walkway and steps as well as a planting scheme that would reflect the owners’ desire for an updated yet classic entry space.  I focused on boxwood and Hydrangea for the anchors and added easy to care for grasses for texture and movement.

IMG_2937-mapping-out-plan

Wanda and I coordinated on the new slate flooring and the bluestone to create a seamless look and feel.  A new walkway and a planting scheme provides interest and rhythm, and the new doors create a subtle distinction between indoors and out.

christines-photo-new-breezeway

The new doors and stone work really connect the breezeway to the outside.

Wanda and I so enjoyed working together.   It was a successful team effort that made everybody happy.

christine's-after-photo1

The happy result: A much more attractive and modern entry!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *